Voor 16.00 uur besteld? Dezelfde dag, anoniem & discreet verzonden! 100% tevredenheidsgarantie. Voor 16.00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Alles over verzwaringsdekens en hoe deze werken

Geplaatst op

Voldoende slaap en een verkwikkende nachtrust zijn belangrijk voor uw gezondheid. Het kan echter zijn dat een goede nachtrust voor u niet altijd zo vanzelfsprekend is. Misschien heeft u moeite met inslapen of heeft u last van rusteloze nachten.

Een steeds populairder wordende manier om u te helpen in slaap te vallen, stress te verminderen en een diepere nachtrust te krijgen, is het gebruik van een verzwaringsdekens. Maar hoe werkt een verzwaringsdeken? En helpt het je om sneller in slaap te vallen en beter te slapen? Wij zullen u er in dit artikel alles over vertellen.

Alles over verwaringsdekens

De naam zegt het al: een verzwaringsdeken is een zwaarder gemaakte deken. Een doorsnee deken weegt ongeveer 1,5 kilo. Een verzwaringsdeken daarentegen weegt tussen 3 en 15 kg en wordt zwaarder gemaakt met speciale verzwaringsmiddelen. Dit extra gewicht zorgt voor een gelijkmatige druk op uw lichaam.

Met een verzwaringsdeken vervangt u uw eigen deken, en hoewel het veel gezelliger is om uw deken met uw partner te delen, is een verzwaringsdeken bedoeld om er alleen onder te gebruiken. Het gewicht van de deken hangt af van uw eigen lichaamsgewicht. Als jullie er samen onder zouden liggen, zou de deken alleen effect hebben als jullie hetzelfde gewicht hadden.

Hoe werken verzwaringsdekens

s Nachts, als je slaapt, lig je onder de verzwaringsdeken. Net als een gewone deken. Het verschil is dat de verzwaringsdeken veel zwaarder is dan wat u van een deken gewend bent.

Het drukkende gevoel van de verzwaarde deken kan je een veilig, geborgen en ontspannen gevoel geven terwijl je slaapt. Dit is vergelijkbaar met de therapeutische techniek die diepe drukstimulatie wordt genoemd. Diepe drukstimulatie is een methode waarbij de prikkelverwerking in de hersenen op de juiste manier wordt gestimuleerd.

Met diepe drukstimulatie wordt een ontspanning van het zenuwstelsel bereikt door gelijkmatige druk uit te oefenen op het lichaam. Dit kan onder andere een pijnstillend effect hebben. Bovendien worden de hersenen gestimuleerd om serotonine en dopamine aan te maken. Serotonine en dopamine staan beide ook bekend als geluksstofjes. Dit kan je angst verminderen en je stemming verbeteren.

Tegelijkertijd wordt er minder cortisol geproduceerd. Cortisol wordt ook wel het “stresshormoon” genoemd. Minder stress leidt tot een betere nachtrust. Het gewicht van de deken geeft je een veilig en geknuffeld gevoel, alsof je geknuffeld wordt. Dit zorgt voor extra ontspanning, zodat u rustiger in slaap kunt vallen en langer kunt slapen.

Voor wie is een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken is eigenlijk voor iedereen die een betere nachtrust wil. Slapen is belangrijk, want als je slaapt herstel je zowel lichamelijk als geestelijk. Als u onrustig of te kort slaapt, kan uw lichaam niet voldoende uitrusten en herstellen.

Een slechte nachtrust kan iedereen treffen. U zult de volgende dag eerder moe zijn of zich moeilijk kunnen concentreren. U bent vaak prikkelbaar of chagrijnig en sneller gestresseerd.

Als u regelmatig slecht slaapt of een slaapprobleem hebt, kan dit leiden tot ernstiger gezondheidsproblemen. Langdurig slaaptekort kan bijvoorbeeld leiden tot depressie, hartproblemen en hoge bloeddruk. Daarom is een goede nachtrust zo belangrijk, en een verzwaringsdeken kan daarbij helpen.

Slapeloosheid en slaapstoornissen

Als u last heeft van slaapproblemen of slaapstoornissen, bent u niet de enige. Slaapproblemen komen vaak voor en kunnen verschillende oorzaken hebben. Stress kan het bijvoorbeeld moeilijk maken om in slaap te vallen, of ziekte kan het moeilijk maken om ’s nachts te slapen.

De verzwaringsdeken bevordert de afgifte van de gelukshormonen serotonine en dopamine, en vermindert de afgifte van het stresshormoon cortisol. Omdat de druk op het lichaam gelijkmatig verdeeld is, is er een gevoel van veiligheid. Dit helpt het lichaam en het zenuwstelsel te ontspannen, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen en dieper te slapen.

ADHD

Er zijn verschillende studies verricht naar verzwaringsdeken en dempende vesten voor kinderen met ADHD: een studie van Hung-Yu Lin toonde aan dat dempende vesten, als onderdeel van de behandeling, de aandacht van kinderen verbeterden en hyperactiviteit verminderden. Een andere studie heeft het positieve effect aangetoond van een verzwaringsdeken op slaapstoornissen bij kinderen met ADHD.

Autisme

Verzwaringsdekens hebben een positieve invloed op zowel volwassenen als kinderen met autisme. Dit komt vooral omdat slaapstoornissen een van de symptomen van autisme zijn. Kinderen met autisme hebben hier meer last van dan volwassenen. Het gebruik van een Tegen Deken kan de slaap helpen verbeteren.

Angst

Verzwaringsdekens zijn ook nuttig als u lijdt aan angststoornissen, omdat ze een gevoel van veiligheid geven. Door de productie van cortisol te verminderen, zult u zich minder gestrest voelen.

Verzwaringsdeken kopen

Wil je de voordelen van een verzwaringsdeken ervaren? Dan kun je deze zonder verzendkosten en met 100% tevredenheidsgarantie bestellen bij Thuistestenkopen.nl!

Lucovitaal

Op voorraad

Verzwaringsdeken

€59,95 45,00