Voor 17.00 uur besteld? Dezelfde dag, anoniem & discreet verzonden! 100% tevredenheidsgarantie. Voor 17.00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Hoe betrouwbaar is een drugstest?

Drugsgebruik wordt aangetoond in urine, bloed, speeksel en haar. De metabolieten van drugs worden het laatst via de urine uit het lichaam verwijderd, zodat drugs in de urine iets langer kunnen worden opgespoord dan in het bloed. In het algemeen worden urinetests vaak gebruikt om drugsgebruik op te sporen. Deze tests zijn redelijk betrouwbaar en niet duur. Speekseltests worden vooral gebruikt in situaties waarin het testen met urine (of bloed) oncomfortabel zou zijn voor de te screenen persoon. Met speeksel worden drugs in een veel kortere tijd opgespoord. Haartesten zijn in Nederland minder gebruikelijk. Ze zijn relatief duur. Drugs worden echter het langst in het haar aangetroffen. Een klein stukje haar bewijst drugsgebruik van maanden geleden bewijzen. Als iemand zijn haar niet knipt, zou theoretisch gezien elk drugsgebruik detecteerbaar zijn.

Hoe lang kunnen drugs worden opgespoord met een drugstest?

Hoe lang een geneesmiddel in het lichaam aantoonbaar blijft, hangt af van enkele factoren:

  • Het soort middel
  • De hoeveelheid van de drugs
  • Frequentie van gebruik
  • Individuele kenmerken zoals metabolisme en gewicht
  • Welke test wordt gebruikt en de afkapwaarde
  • Drugs kunnen langer opspoorbaar blijven als ze gedurende een langere periode in grote hoeveelheden worden gebruikt. Ook de stofwisseling van drugs verschilt per persoon, dus sommige mensen verwerken drugs iets sneller dan anderen.

Wat zijn de gevolgen van een drugstest?

Een negatieve drugstest betekent dat er geen sporen van drugs zijn gevonden. Een positieve drugstest is de eerste aanwijzing dat de geteste persoon een bepaalde drug of een bepaald soort drugs heeft gebruikt. De test geeft geen informatie over de hoeveelheid, de regelmaat of de precieze duur van het gebruik. Een positief testresultaat betekent niet noodzakelijk dat de persoon op het moment van de test onder invloed van drugs was, maar het betekent wel dat er in de periode voorafgaand aan de drugstest van drugs afgeleide stoffen zijn opgespoord en gebruikt.

Is een drugstest met urine even betrouwbaar als een laboratoriumtest?

Drugstesten met urine, zoals deze van Telano, zijn even betrouwbaar als laboratoriumtesten. Laboratoriumdrugstest worden vaak uitgevoerd met bloed of plasma. Hou er rekening mee dat voor veel drugs de opsporingstijd in urine veel langer is dan in bloed of plasma. THC vind je tot zes dagen na het laatste gebruik in bloed en plasma worden opgespoord, maar in urine kan dat tot zes weken duren! THC drugstesten vind je hier. 

Waar kan ik een betrouwbare drugstest bestellen?

De drugstesten van Thuistestenkopen.nl hebben een betrouwbaarheid van 99%. Hiermee is de betrouwbaarheid hetzelfde als testen uit laboratoria. Je bestelt ze snel en discreet via onze webshop. Neem een kijkje in ons assortiment drugstesten.