Voor 16.00 uur besteld? Dezelfde dag, anoniem & discreet verzonden! 100% tevredenheidsgarantie. Voor 16.00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Hoe kan je een schimmelnagel behandelen?

Geplaatst op

Alles over het behandelen van een schimmelnagel

Nagelschimmel, ook bekend als onychomycose, is een vrij veel voorkomende aandoening die optreedt wanneer een schimmel een of meer van je nagels infecteert. Het meest voorkomende symptoom van schimmelnagels is een witte, bruine of gele verkleuring van de nagel. Schimmelnagels kunnen mensen van alle leeftijden treffen, maar het komt het meest voor bij volwassenen boven de 60 jaar. Als je denkt dat je een schimmelnagel hebt, lees dan verder voor meer informatie over hoe je er vanaf komt.

Hoe kom je van een schimmelnagel af?

Er zijn een aantal verschillende behandelingen voor schimmelnagels, zowel huismiddeltjes als medicijnen. Een populair huismiddeltje is azijn. U kunt uw aangetaste nagels elke dag 20 minuten in een azijnoplossing laten weken. U kunt ook een pasta maken van zuiveringszout en water en dit elke dag 20 minuten op uw nagels aanbrengen. Als deze huismiddeltjes niet werken, kan uw arts een antischimmelmiddel voorschrijven.

Kan een schimmelnagel worden genezen?

In sommige gevallen wel. Met een behandeling kan de schimmel die de nagelinfectie veroorzaakt worden gedood. Maar zelfs nadat de infectie is verdwenen, kan de schade aan je nagels blijven bestaan. In ernstige gevallen kan het nodig zijn om de nagel helemaal te verwijderen.

Hoe lang duurt het voordat een schimmelnagel verdwijnt?

Hoe lang het duurt voordat een schimmelnagel verdwijnt, hangt af van de ernst van de infectie en de behandeling. In sommige gevallen kan de infectie binnen twee weken verdwijnen. In andere gevallen kan het zes maanden of langer duren.

Wat is het verschil tussen een kalknagel en een schimmelnagel?

Een kalknagel wordt meestal veroorzaakt door kalkaanslag en is niet besmettelijk. Een schimmelnagel wordt veroorzaakt door een schimmel en kan van persoon tot persoon worden overgedragen. Kalknagels zijn meestal niet pijnlijk, maar schimmelnagels kunnen pijnlijk en ongemakkelijk zijn. Als je een schimmelnagel niet behandelt, zal de infectie zich verspreiden en pijn en ongemak veroorzaken. In ernstige gevallen kan de infectie leiden tot permanente schade aan je nagels of zelfs het verlies van de aangetaste nagels.