Voor 23.00 uur besteld? Morgen in huis! Anoniem & discreet verzonden! 100% tevredenheidsgarantie. Voor 23.00 uur besteld? Morgen in huis!

Wat is het effect van een zwaartedeken?

Geplaatst op

Alles over het effect van een zwaartedeken

Een zwaartedeken is een deken die zwaarder is dan normale dekens. Het doel van een zwaartedeken is om mensen te helpen om te ontspannen en de nachtrust te verbeteren. Maar hoe werkt dit precies? En wat is het effect van een zwaartedeken? Daar vertellen we je in deze blog graag meer over.

Therapeutisch effect

Een zwaartedeken heeft een therapeutisch effect. Een verzwaringsdeken geeft namelijk een aangename druk op het lichaam. Door het gewicht van de deken zakt de bloeddruk, waardoor mensen zich meer ontspannen voelen. Ook wordt de ademhaling vertraagd, waardoor mensen die last hebben van stress of slaapproblemen beter kunnen slapen. Daarnaast zorgt het gewicht ervoor dat de lichaamstemperatuur op peil blijft. Hierdoor wordt een gevoel van geborgenheid gestimuleerd en produceert het lichaam melatonine en serotonine.

Hooggevoelige personen

Hooggevoelige personen (HSP) zijn extra gevoelig voor prikkels van buitenaf. Ze voelen zich dan ook vaak overprikkeld of oververmoeid. Ook kunnen deze personen slecht tegen lawaai of fel licht. Hooggevoelige personen profiteren vaak van de therapeutische werking van een zwaartedeken omdat het stress en angsten vermindert. Daarnaast is het belangrijk dat HSP personen goed slapen om alle prikkels te kunnen verwerken. Door te slapen met een zwaartedeken, wordt de slaapkwaliteit en duur bevordert. Ook mensen met ADHD, trauma’s en autisme profiteren om dezelfde redenen van een verzwaringsdeken.

Hoe lang moet je wennen aan een zwaartedeken?

Wanneer je een zwaartedeken koopt, kan het wennen zijn. Je lichaam heeft tijd nodig om te acclimatiseren aan het extra gewicht. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 weken. De meeste van onze klanten geven aan dat ze na ongeveer een week de positieve effecten beginnen te ervaren. Ze slapen dieper, voelen zich ontspannen en blijer. De acclimatisatie periode wordt dan ook snel vergeten wanneer de positieve effecten worden ervaren.

Zelf het effect van een zwaartdeken ervaren

Al met al, heeft een verzwaringsdeken een therapeutisch effect op het lichaam. Het kan mensen helpen met slaapproblemen, stress en aandoeningen zoals ADHD. Het duurt meestal 1 tot 2 weken voordat je lichaam gewend is aan het extra gewicht van een zwaartedeken. Maar ben je er eenmaal aan gewend? Dan zul je niet meer zonder willen!

Bij Thuistestenkopen.nl vind je een kwalitatieve en betaalbare verzwaringsdeken van Lucovitaal. Bestellen doe je eenvoudig via onze webshop en we bezorgen de deken gratis bij je thuis. Probeer, geniet en ervaar. Toch niets voor jou? Geen probleem. Bij Thuistestenkopen.nl geven we altijd 100% tevredenheidsgarantie.

Lucovitaal

Op voorraad

Verzwaringsdeken

€59,95 45,00