Voor 17.00 uur besteld? Dezelfde dag, anoniem & discreet verzonden! 100% tevredenheidsgarantie. Voor 17.00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Zwangerschapstest kopen

Welke zwangerschapstest kan je het beste kopen? Wanneer je voor het eerst een zwangerschapstest gaat kopen weet je misschien niet goed welke zwangerschapstest je moet kiezen en wat de verschillen zijn tussen de vele testen op de markt. Wil je een digitale test, een midstream of juist een stripje? Welke gevoeligheid moet je nemen? Dit zijn dingen die je je kan afvragen bij het aanschaffen van een zwangerschapstest. Om te beginnen moet je de keus maken tussen een strip/dipstick of midstream zwangerschapstest.

Het voordeel aan een midstream zwangerschapstest is dat je urineert over de absorberende strip en dus verder niks nodig hebt. Je kan deze test dus overal gemakkelijk uitvoeren. Op je werk bijvoorbeeld 🙂 als je echt niet langer meer kan wachten, of gewoon thuis natuurlijk. Een midstream test voelt wat luxer aan. Het is een comfortabele manier van testen waardoor veel vrouwen voor deze test kiezen. Ook is een midstream test leuk om eventueel te bewaren bij een positieve uitslag. De strip daarentegen is een stuk goedkoper maar je hebt er wel altijd een opvangbakje voor nodig. De dipstick is een dun stripje van ongeveer 2,5mm. Je vangt eerst wat urine op in een schoon en droog bakje waar je vervolgens de dipstick gedurende 15 seconden in onderdompelt. Bij beide testen is de uitslag binnen ongeveer 3 minuten af te lezen van het controlevenster.

Vervolgens heb je nog de keus uit een vroege of extra vroege test. Ga je testen op de dag van je gemiste menstruatie of wil je al eerder testen? Met de vroege testen (25mIU/ml) kun je 4 dagen voor de verwachte menstruatie beginnen met testen. Met de extra vroege (10mIU/ml) kun je zelfs al 6 dagen voor de verwachte menstruatie beginnen met testen. Beide testen hebben voor- en nadelen. Lees hier meer over de voor-en nadelen van testen voor je verwachte menstruatie.

Ook zijn er tegenwoordig steeds meer digitale testen op de markt. Neem bijvoorbeeld de Clearblue Digital met wekenindicator of de Clearblue Digital ultravroeg. Leuk van de Clearblue Digital met wekenindicator is dat deze test ook aangeeft hoelang je zwanger bent!

 

 

 

Zwangerschapstest kopen