Voor 16.00 uur besteld? Dezelfde dag, anoniem & discreet verzonden! 100% tevredenheidsgarantie. Voor 16.00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Veelgestelde vragen

Een positieve Telano zwangerschapstest heeft net als andere testen 2 streepjes. Zowel de T als de C-streep moeten tevoorschijn komen voor een positief resultaat. Volg onze Instagram pagina voor foto’s van positieve zwangerschapstesten. Hier zijn mooie voorbeelden te zien van positieve Telano zwangerschapstesten zowel voor NOD als na NOD.

Instagram Thuistestenkopen.nl

Zwangerschapstesten zijn er in verschillende soorten. De digitale zwangerschapstesten zijn vaak het duurst daarna de midstream testen en de strips/dipsticks zijn het goedkoopst. De prijzen variëren van €0,95 tot €17,95 per zwangerschapstest.

De goedkoopste zwangerschapstest is een strip of ook wel dipstick. Dit is een dun stripje welke je in de urine moet onderdompelen. Deze goedkope zwangerschapstest zijn even betrouwbaar dan de iets duurdere midstream zwangerschapstesten testen.

zwangerschapstest dipstick

Je kan een zwangerschapstest doen vanaf het moment dat je één dag overtijd bent. Dan is een zwangerschapstest het meest betrouwbaar. Echter zijn er ook extra gevoelige testen waarmee je al 6 of 4 dagen voor je verwachte menstruatie kan testen. Elk lichaam is anders maar met deze testen krijgen veel vrouwen al een positief resultaat voor hun verwachte menstruatie. 

extra vroege zwangerschapstesten

Als je eenmaal hebt besloten om voor een kindje te gaan dan kan het een teleurstelling zijn als het niet meteen lukt. Er zijn heel wat factoren waardoor het zwanger worden niet lukt of waardoor het langer duurt voordat het raak is. Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je zelf rekening mee kan houden of kan doen waardoor je de kans om zwanger te worden wat vergroot.

 1. Erg belangrijk, heb regelmatig geslachtsgemeenschap!
 2. Ken je vruchtbare dagen.
 3. Wanneer je ovulatietesten doet om je vruchtbare dagen te vinden, let er dan ook op dat je op tijd geslachtsgemeenschap hebt. Zodra je ovulatietest positief is kun je aan de slag. Een zaadcel doet er ongeveer 10 uur over om de eileider te bereiken het is dus belangrijk om op tijd gemeenschap te hebben zodat het zaadje niet te laat is. Een zaadcel kan ongeveer 72 uur in leven blijven terwijl een eicel maar 10 tot 24 uur in leven kan blijven.
 4. Zorg voor een gezonde levensstijl. Eet volgens de schijf van 5 zodat je voldoende voedingsstoffen en vitamines binnen krijgt. Zorg er ook voor dat je een gezond BMI hebt. Overgewicht kan ervoor zorgen dat het langer duurt voordat je zwanger wordt.
 5. Gebruik van alcohol en roken is niet verstandig wanneer je zwanger probeert te worden. Roken vermindert voor zowel mannen als vrouwen de vruchtbaarheid. Alcohol kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van de eicel en de zaadcel minder wordt. Het is dus verstandig voor zowel de man als de vrouw te stoppen met roken en het drinken van alcohol wanneer je probeert zwanger te worden.

 1. Vermijd veel drinken voordat je de test uitvoert. Wanneer je veel drinkt vlak voor het uitvoeren van de test dan wordt de urine minder geconcentreerd waardoor de test negatief kan uitvallen terwijl je misschien toch zwanger bent.
 2. Een zwangerschapstest kun je 4 à 6 dagen voor de verwachte menstruatie voor het eerst uitvoeren. Echter bij een zeer vroege zwangerschap is het Hcg-hormoon in een zeer lage concentratie aanwezig in de urine. Hierdoor kan het resultaat negatief zijn. Wanneer je vermoedt toch zwanger te zijn, herhaal dan de test na 2-3 dagen.
 3. Vruchtbaarheidsmedicijnen met hCG kunnen misleidende resultaten geven.
 4. Na een bevalling, buitenbaarmoederlijke zwangerschap of miskraam kan het ongeveer 8 weken duren voordat het hCG-hormoon volledig uit je lichaam is verdwenen. Hierdoor kun je positief testen, terwijl je niet zwanger bent. Raadpleeg in dit geval een arts voor het interpreteren van het testresultaat.
 5. Alcohol kan een verstorende werking hebben op het resultaat van de test. Vermijd daarom het drinken van alcohol voordat je de test uitvoert.
 6. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap geeft net als een gewone zwangerschap een positief resultaat.
 7. Een vroege miskraam of missed abortion kan leiden tot een licht positief resultaat en later een negatief resultaat.
 8. Een zwangerschapstest kan een negatief resultaat geven bij een zeer hoge concentratie Hcg (>500.000mIU/ml). Dit heet het ‘prozone effect’. De gemiddelde waarden hCG tijdens een zwangerschap zijn 5 mIU/ml tot 288.000 mIU/ml t/m week 12. Daarna nemen de Hcg-waarden weer af tot ongeveer 117.000 mIU/ml in week 40. Het prozone effect is daarom erg zeldzaam.

Het prozone effect of ook wel het hook effect is een wetenschappelijke term voor een zeldzame storing in een zwangerschapstest die een negatief resultaat veroorzaakt bij een zeer hoge concentratie hCG in de urine. Het hook effect kan voorkomen in de verschillende stadia van de zwangerschap. Zelfs als er al duidelijk een buikje is te zien. Er zijn vrouwen die het hook effect opmerken doordat ze weken later nogmaals een zwangerschapstest uitvoeren. Waar de eerste test rond NOD (niet ongesteldheidsdag) nog duidelijk positief was, is deze later in de zwangerschap plotseling negatief of is de teststreep zeer licht. Veel vrouwen gaan zich zorgen maken wanneer ze dit merken. Je kunt op een simpele manier testen of het het hook effect betreft. Je dient de test nogmaals uit te voeren maar vang nu wat urine op in een schone beker. Nu dien je de urine te verdunnen met evenveel water als er urine in de beker zit. De testlijn zal nu weer donkerder zijn of weer tevoorschijn moeten komen wanneer het het hook effect of ook wel het prozone effect betreft. Het hook effect komt vaker voor bij meerlingzwangerschappen omdat het Hcg gehalte bij een meerlingzwangerschap vaak hoger is. Wanneer de test negatief blijft, maar je toch vermoedt zwanger te zijn, neem dan contact op met je huisarts of verloskundige. Alleen een arts of verloskundige kan een zwangerschap bevestigen doormiddel van een echo.

Zodra je zwanger bent, neem je contact op met een verloskundige. Ook kun je de huisarts bellen om hem/haar op de hoogte te brengen. De verloskundige zal uiteindelijk je zwangerschap bevestigen met een echo.

Wanneer je een zwangerschapstest doet voor je verwachte menstruatie dan raden wij aan om ochtendurine te gebruiken omdat ochtendurine meer geconcentreerd is. Wanneer je test vanaf de dag van je uitgebleven menstruatie dan kun je op elk moment van de dag een zwangerschapstest uitvoeren.

Het verschil zit in de gevoeligheid van de test. Bij een extra vroege zwangerschapstest kan het hCG-hormoon al gedetecteerd worden vanaf 10mIU/ml en bij een vroege zwangerschapstest vanaf 25mIU/ml. Dit betekent dat je bij een extra vroege test al 6 dagen voor de verwachte menstruatie voor het eerst een test kan doen. Bij een vroege zwangerschapstest is dit 4 dagen voor de verwachte menstruatie.

Een zwangerschapstest detecteert het humaan choriongonadotrofine (hCG) in je urine. Je lichaam begint met het produceren van het hCG-hormoon zodra je zwanger bent. Bij een vroege zwangerschap neemt het zwangerschapshormoon in de eerste dagen snel toe. Het hormoon verdubbelt zich elke 2 à 3 dagen en bereikt zijn piek tussen de 7 à 12 weken (100.000 mIU/ml tot 288.000mIU/ml). Sommige zwangerschapstesten zijn erg gevoelig en geven al een positief resultaat bij een hCG-gehalte vanaf 10mIU/ml (extra vroege zwangerschapstest) of 25mIU/ml (vroege zwangerschapstest). Wanneer je test op de dag van de uitgebleven menstruatie, dan kun je op elk gewenst moment van de dag de test uitvoeren. Test je eerder, dan raden wij aan om ochtendurine te gebruiken omdat de concentratie hCG dan hoger is. Vermijd het te veel drinken, voordat je start met testen. Het resultaat van de test moet afgelezen worden binnen 5 minuten, maar is vaak binnen enkele minuten al zichtbaar.

Bij een zeer vroege zwangerschap is het Hcg-hormoon in een zeer lage concentratie aanwezig in de urine. Hierdoor kan het resultaat negatief zijn. Wanneer je vermoedt toch zwanger te zijn, herhaal dan de test na 2-3 dagen.

Blijft het resultaat negatief maar vermoed je toch zwanger te zijn, dan raden wij je aan om contact op te nemen met je huisarts.

Een vroege miskraam of missed abortion kan leiden tot een licht positief resultaat en later een negatief resultaat. Je lichaam begint met het produceren van het hCG-hormoon zodra je zwanger bent. Dit betekent dat direct na de innesteling je lichaam begint met het aanmaken van het zwangerschapshormoon. Helaas gaat het vaak rond de innesteling nog mis. Je lichaam heeft dan enkele dagen het hCG-hormoon aangemaakt, maar stopt daarmee zodra het misgaat. Hierdoor kan het voorkomen dat je een lichte streep ziet op de zwangerschapstest en wanneer je de volgende dag weer test je geen teststreep meer ziet. Het hCG-hormoon is dan gedaald tot onder de grenswaarde van de test.

Ja, ook een licht gekleurde testlijn betekent een positief resultaat. Je kunt ervan uitgaan dat je zwanger bent! De kleurintensiteit van de (T)-lijn kan variëren omdat de concentratie van het hCG-hormoon in verschillende stadia van de zwangerschap anders is. De kleurintensiteit van de testlijn (T) zal donkerder worden naarmate het hCG gehalte stijgt.

Zwnagerschapstesten

Het voordeel van een extra vroege zwangerschapstest is dat je al voor je verwachte menstruatie kan testen of je zwanger bent. Veel vrouwen zijn erg benieuwd of ze zwanger zijn en vinden het fijn om dit zo snel mogelijk te weten. Vooral als je al erg lang bezig bent om zwanger te worden, kan het soms lastig zijn om te wachten tot NOD (niet ongesteldheidsdag). Met een extra vroege test weet je dus al eerder of je zwanger bent. Echter zitten er ook nadelen aan het testen voor je verwachte menstruatie. In deze prille fase van de zwangerschap is de kans groter dat er wat misgaat met het vruchtje. Hierdoor kan het voorkomen dat je teleurgesteld wordt doordat de je eerst een positieve test had en rond de dag van de menstruatie weer een negatieve test. Vervolgens word je gewoon ongesteld. Wanneer je pas was gaan testen vanaf de uitgebleven menstruatie had je van deze vroege miskraam waarschijnlijk niet veel gemerkt. Het zou kunnen dat je bijvoorbeeld een dag later ongesteld wordt of dat de ongesteldheid iets heviger is dan normaal. Wees ervan bewust dat deze extra gevoelige testen erg fijn kunnen zijn wanneer je snel wilt weten of je zwanger bent maar ze kunnen ook voor verdriet zorgen wanneer het erg vroeg al misgaat.

Met de online zwangerschapscalculator bereken je gemakkelijk op basis van je laatste menstruatie je uitgerekende datum. Deze datum is een indicatie. Je verloskundige of gynaecoloog zal met de termijnecho de precieze uitgerekende datum vaststellen. Wil je hier niet op wachten, vul dan je eerste dag van je laatste menstruatie en de lengte van je cyclus in en kom erachter wanneer je ongeveer je kleintje in je armen zal hebben!

Uitgerekende datum berekenen

Staat jou vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice! We staan graag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Contact opnemen